Fotoläger, fystester, filmning och semester

Förra veckan agerade vi fotomodeller med alpina landslaget. Majoriteten av bilderna vi var med i var lagfoton. Så inga farliga solobilder. Roliga dagar då man fick träffa alla åkare som varit ganska utspridda i världen. Jag och Mattias har väldigt olika upplägg nu när vi är i två olika lag och vi ses inte så ofta. Blir väll så när vi specificerar oss mer och mer i varje gren. Dock blir det ju mer att prata om när man träffas igen.

Vi hade fystester dagarna efter nere i Östersund, Norrlands nya fotbollsmecka. Ganska slitna efter de långa träningsläger vi varit på och efter fotodgarna som blev väldigt långa. Nog gick det väll okej och jag förbättrade mitt resultat på VO2 Max. Sprang 30 sekunder längre än i våras, ökade mitt syreupptag med 0,2 liter och sprang faktiskt bara upp på 18,4 mmol laktat. Så även om jag kände mig sliten så verkar jag vara i bra form.

Lördagen spenderades med en del träning där jag filmade med Johan Candert inför en dokumentär han gör för SVT om störtloppsåkning i Åre. De körde bil framför mig när jag sprang intervaller på morgonen med en kille i bakluckan filmandes. Det var ett sånt där klassiskt höstväder i Åre med regn, lite blåst och 8 grader varmt. Bilen blev en riktigt bra hare så jag höll bra tempo på intervallerna. Dock dog jag ganska rejält på de 3 sista. Fick göra en intervju med mamma som var ute på en löprunda och de fångade upp henne. Kändes lite konstigt och avigt att prata om störtloppsåkning och riskerna man tar ute i backarna med sin mamma. Ibland vill man inte tänka på vad de i ens omgivning egentligen tycker om det man gör. Jag tror att ska jag nå dit jag vill med min skidåkning måste jag vara lite självisk när det kommer till just vad omgivningen har för känslor kring risker och faror jag utsätter mig för.

Nu har jag precis anlänt till Biarritz och ska spendera en vecka med några gogubbar och surfa en hel del. Lite orolig över hur det ska gå då jag inte riktigt återhämtat mig sedan det sjuka ocklusions benpasset jag hade i söndags. Träningsvärken vill inte försvinna, går för tillfället som att jag precis opererat in två höftproteser.

Här kommer lite bilder från den gångna veckan! 

//Felix monsen  

Bilderna är tagna från HH, nocco, Klas Rockberg och Jöhn Tollin!  

IMG_5372.JPG
Hela teamet!  

Hela teamet!  

Herrarnas WC lag är de ända som kör goldwin till kommande säsong

Herrarnas WC lag är de ända som kör goldwin till kommande säsong

IMG_5411.JPG
IMG_5370.JPG
Alpina nocco teamet  

Alpina nocco teamet  

IMG_5397.JPG
IMG_5387.JPG
IMG_5374.JPG
Jag och mamma pratar störtlopp

Jag och mamma pratar störtlopp

IMG_5449.JPG
Ska man tro bilden så var Martin i sjukt bra form på dagens intervallpass

Ska man tro bilden så var Martin i sjukt bra form på dagens intervallpass

Santiago, Race och lägeravslut

Det kanske längsta lägret jag varit på börjar lida mot sitt slut. Det känns som ett sjukligt långt läger. Vi har ju bott på samma ställe i 3 veckor och jag kallar det stelvio 2.0 eftersom det inte finns mycket att göra förutom att åka skidor, äta, gymma och sova. Kanske en skidåkares dröm. För personer med myror i brallorna kanske en mardröm. Eftersom vi endast kan träna FM så blir EM lååååång. Vi har haft magisk träning i stort sett hela lägret med några få undantag. Solnedgångarna ledsnar man aldrig på. Första veckan drog jag ut kameran varje kväll, nu nöjer jag mig med att bara kolla ut på den brinnande himlen. 

Helgen innan denna veckan så fick vi ett dygns vila nere i Santiago där vi bodde på ett jäkligt trevligt hotell inne i centrum. Sov för första natten utan att vakna. När jag bor på hög höjd så sover jag oftast sjukt dåligt. Drömmer stört mycket och vaknar ofta. Det roliga är att drömmarna är så jävla vilda och stundtals känns dem väldigt verkliga. Sedan kommer man på att djur inte kan prata och clowner bara finns i skräckfilmer. Med andra ord var Santiago riktigt välkomnat. Hotellet hade en pool på taket också, något vi inte ville missa. Vi var bra taggade på att bada utomhus när det ändå var lite vintervärme utomhus. Olle fick sig en skön chock när han hoppade in i det 14 grader varma vattnet. Ingen succé. 

På måndagen så åkte vi årets första race. Eller genomåk eftersom det var DH. Ganska enkel bana och backe men desto svårare att åka snabbt. Ni vet en sån där backe man bara vet att en Hans Olsson skulle totalknäcka startfältet. Något jag tränar (äter upp mig) på. Första åket gick ganska bra. Andra åket tyckte jag gick bättre men var långsammare. Tävlingsdagen dagen därpå blev dessvärre en riktigt jävla shitshow för mig. En sån där skön käftsmäll som man ofta kan få första tävlingarna under året. Nervositet, osäkerhet och viljan att göra bra ifrån sig kan ofta sätta krokben för åkningen. Denna dagen var väll en sådan dag. Första åket balanserade jag på en skida i lite lössnö på kanske det flackaste partiet av banan. Det gick inte så snabbt. Andra åket var väll mer otur än något kasst jag förorsakat själv. Tappade skidan 3 käppar innan mål. Lyckades hålla mig på benen ändå och ta mig i mål. Fick mycket applåder. Alltid något.   

Super-G:n igår gick bättre och jag lyckades göra ett stabilt åk. 12:a slutade jag i ett ganska så tajt race. Skönt att få med sig något positivt från tävlingspremiären även om det endast är september och nästa 3 månader till näsa race.  

Nu har vi en dag kvar med skidåkning innan vi packar ihop och flyger hem på lördag morgon. Gruppen börjar bli ganska sliten. Eller ja, satans sliten. Kanske mest i slitna i huvudet är vi. Så hemfärden kommer ganska lägligt. 

 

IMG_0205.JPG
IMG_0235.JPG
IMG_0204.JPG
Vår service Ziga Rosina

Vår service Ziga Rosina

Jag och dansken fick ett underbart gs pass efter vi åkt sg en morgon. Tog över schweiziska damernas bana. 

Jag och dansken fick ett underbart gs pass efter vi åkt sg en morgon. Tog över schweiziska damernas bana. 

IMG_0240.JPG
lillbrorsan

lillbrorsan

Olle

Olle

IMG_0196.JPG
IMG_0192.JPG
Mr. Casalino 

Mr. Casalino 

Platterson  

Platterson  

IMG_0179.JPG
IMG_0180.JPG
IMG_0145.JPG
Faarup efter ett DH pass

Faarup efter ett DH pass

IMG_0206.JPG
Vi tog en liten bloggares photoshoot efter ett GS pass. Obehagligt och stelt. Men hyfsat bra bilder förutom att man ser fotografen via spegelglaset. 

Vi tog en liten bloggares photoshoot efter ett GS pass. Obehagligt och stelt. Men hyfsat bra bilder förutom att man ser fotografen via spegelglaset. 

Skulle behållt goggles på.. 

Skulle behållt goggles på.. 

Även om poolen va kall så var det fin utsikt

Även om poolen va kall så var det fin utsikt

IMG_0225.JPG
IMG_0221.JPG
IMG_0217.JPG
  Olle fick sig en skönare dusch dock! 

  Olle fick sig en skönare dusch dock! 

Pappor lås in era döttrar och håll i era fruar. 

Pappor lås in era döttrar och håll i era fruar. 

IMG_0219.JPG
De tre musketörerna.  

De tre musketörerna.  

SG racet

SG racet

IMG_0211.JPG
Olle dnf och agerade banarbetare, tunt med det på dessa tävlingar.. 

Olle dnf och agerade banarbetare, tunt med det på dessa tävlingar.. 

IMG_0210.JPG
IMG_0213.JPG
IMG_0209.JPG
IMG_5324.JPG
IMG_5314.JPG
Olle och Zackes mästerverk  

Olle och Zackes mästerverk  

IMG_5261.JPG
IMG_5246.JPG
IMG_5177.JPG
IMG_5234.JPG
IMG_5230.JPG
IMG_5293.JPG
IMG_5291.JPG

// Felix 

DH träning

Har nu haft 3 helt magiska dagar med störtloppsträning i La Parva. Banan är knappa 80 sekunder lång och består till stor del utav att stå i störtloppställning. Men mot slutet får du några sköna högfartssvängar med hårt underlag. Vi tränar mestadels med tyska laget vilket är riktigt bra sparring. Idag åkte jag med fransmännen och tyskarna ett pass med riktigt hög nivå. Ligger väll hyfsat bra med tidsmässigt men har en del saker att slipa på. Kul är det i vart fall! 

Körde med gopro häromdagen så här får du hänga med på ett åk!  

 

Ski La Parva, Chile

Mm då var det dags att bryta 2 månaders tystnad här på bloggen. Vi har ju haft höga ambitioner om hur denna blogg ska uppdateras men vår lathet/kanske ointresse skiner igenom allt för ofta. Varför vet vi väll inte, kanske så hoppas vi att den andre ska ha uppdaterat bloggen utan den enes vetskap. Det händer dessvärre inte så ofta. Så är det med det och vi ska försöka bättra oss på den fronten.  

För tillfället så är jag i Chile iallafall! Lämnade  ett soligt 26 grader varmt Stockholm på fredag för att sedan på lördag vakna upp i ett -15 grader kallt La Parva i Chile. Skön chock var det väll inte. Lyckades bli förkyld efter första dagens skidåkning, kanske främst pågrund av att jag och Olle stog ute och skottade snö i shorts och t-shirt på EM. Det blir ju varmt på EM tycker man, solen skiner och inte ett moln. Man glömmer bort att luften är torr och att det är kallare än man tror. Så vi låg inne och kurerade oss igår. Idag lyckades jag ta mig ut för 6 st super-G åk innan jag vände in igen. Skönt att komma ut men var inte helt 100 för att klara hela passet. Mår bättre nu och hoppas på att jag kan köra för fullt imorgon eller övermorgon. Förutom förkylning så är det väldigt bra här. Vi bor uppe vid backen på 2800 meters höjd, det är skön hero snow för det mesta, kom 20 cm nysnö till första dagen så har bara fått känna på det hårda greppiga underlaget stundtals. Det är sol konstant och väldigt fina vyer. Kommande dagar ska de öppna upp störtloppshanget för träning vilket ska bli kul, det är sedan där vi tävlar sista veckan innan hemfärd. Inte stått på störtloppslaggen sedan fartlägret i Åre i april, så första dagen lär kännas lite ringrostig. Nä, slut på skrivandet nu kommer bilderna! 

 

IMG_0133.JPG
Vår utsikt från matbordet 0630 på morgonen

Vår utsikt från matbordet 0630 på morgonen

Mycket knappliftar här, drar skönt i ljumskarna efter dagen...

Mycket knappliftar här, drar skönt i ljumskarna efter dagen...

IMG_0132.JPG
IMG_0124.JPG
The team förutom servicemannen Ziga

The team förutom servicemannen Ziga

Olle

Olle

Filip

Filip

IMG_0122.JPG
Zacke

Zacke

IMG_0121.JPG
Denna kylen jobbade vi hårt för! En skön förkylning blev kostnaden men nog fan blev den snygg!  

Denna kylen jobbade vi hårt för! En skön förkylning blev kostnaden men nog fan blev den snygg!  

IMG_0140.JPG
Kvällarna är ganska magiska... 

Kvällarna är ganska magiska... 

IMG_0142.JPG