Fys och styrketester

Hajhallo!

Har varit nere i Stockholm och Uppsala en sväng och träffat Britta Kockum (sjukgymnast) på Bosön och Oscar Larsson på Ultimateperformance i Uppsala. Hos Britta fick jag testa på att springa/löpa och hoppa för första gången på 6 månader. Befrielse. Sedan körde vi ett styrketest där man mätte skillnaden i styrka mellan det skadade och det friska benet. Inte alls så illa som jag trodde. Uthålligheten på skadade benet kan dock bli bättre.

Sedan körde jag maxpulstest och tröskeltest, test av laktatnivåer, med Oscar i Uppsala. Bra saker att göra. Vet nu hur jag ska lägga upp mina fyspass mer specifikt för att få ut så bra träning som möjligt. Vilka pulszoner jag ska ligga på för att få ut en viss sorts träning och vilka som jag kanske ska undvika att ligga på. På maxpulstestet skrek Oscar upp mig på 195 i puls och jag hade en laktatnivå på 17 mmol. Säger inte mig så mycket då det var första gången förutom att jag hade brutal jävla syra i benen.

Nu är jag hemma i Åre igen och ska kolla brudarnas världscup i helgen. Om ni är riktiga vinterstudion-galningar så fortsätt gärna kolla efter racen är klara. Jag ska nämligen sitta med på afterskin dem har mellan 16-17 och snacka VM i Åre. Hade!

//Felix

Grinade illa mot slutet

Grinade illa mot slutet

Oscar

Oscar

En bild från tidigare besök. Då körde vi ocklusion. Papperskorgen var där för en anledning...

En bild från tidigare besök. Då körde vi ocklusion. Papperskorgen var där för en anledning...