Nakiska

Tjabbatjena!  

Har varit i nakiska, Kanada i dryga veckan nu. Kul info: Nakiska är, för er som minns och var fullt vid liv då, vart de alpina grenarna i OS 1988 kördes. När jag åkte ner till mölltal, Österrike för två veckor sedan hade jag inte funderat så mycket på hur snöläget var här borta. Mest för att det alltid är så snösäkert. Just i år då, så är det otroligt lite snö.  Vi, jag och Alexander köll, har trots det ändå haft otroligt bra träning med fint underlag och bra motstånd. En del snö har kommit sedan vi anlände och det har varit kallt så backen har sakta men säkert blivit lite längre. 2 GS dagar, 3 SG dagar och 1 dag DH har vi så här långt. Fler störtloppsdagar kommer.

Åkningen känns bättre och bättre, vi matchar bra med de stora pöjkarna, så det är kul. Detta är också första gången i år som jag verkligen åker på is. Det sliter fint på kroppen. Ryggen som känts fräsch hela försäsongen har dragit ihop sig lite. Däremot inget man inte kan rulla ut med en boll eller rulle. Det är en annan sorts skidåkning när det är så pass hårt. Roligare. Också tuffare. Det är 4 stora lag här + några mindre, däribland vi, och alla åker i stort sett i samma bana. Därför blir det också ganska slagigt. Så det känns i skelettet och musklerna när du kommer i 120 km/h i de slagigare svängarna.  

Världscupen i Lake Louise som vi skulle köra är inställd. Just nu väntar vi på besked om tjejernas tävling. Blir den inställd blir högst troligen nor-am tävlingarna vi ska köra i Lake Louise också inställda. Då får vi vända hem till Europa tidigare än planerat. Men vi hoppas såklart på att vi ska kunna tävla här innan vi vänder hem. Så vi håller tummarna och tränar vidare här i Nakiska.

här kommer lite bilder. Har inte lyckats ta några bilder med kameran så det är bara från mobilen.  

 

Som sagt ganska lite snö när vi kom. 

Som sagt ganska lite snö när vi kom. 

IMG_3045.JPG
IMG_3059.JPG
Sån där skön träning när snökanonerna är på full fräs och det lägger sig en  dimma över hela backen. 

Sån där skön träning när snökanonerna är på full fräs och det lägger sig en  dimma över hela backen. 

IMG_3072.JPG
Bill och Bull aka jeff frisch och Alex köll

Bill och Bull aka jeff frisch och Alex köll

IMG_3090.JPG
IMG_3095.JPG
lilla fartfamiljen  

lilla fartfamiljen  

IMG_3141.JPG

// Felix Monsén