Träningsveckor i Åre

Har påbörjat vad man kan kalla för "normal" träning senaste veckan och kommer fortsätta med det framöver. Tränar ju med universitetet och de senaste dagarna har det bara varit jag och Emil Johansson som tränat då resterande grabbar är nere i Mellaneuropa och tävlar, samt att tjejerna tyvärr är skadade. Ganska skönt att vara så få måste jag säga. Har till och med kört ett super-G pass i störtloppet, vilket var en skön upplevelse. Super-G är ju lite av min paradgren och första svängarna på spjuten var betryggande. Ganska kul att se att självförtroendet för en viss gren kan vara så starkt 10 månader efter senaste svängarna. 

Länkar en video från gårdagens sista GS åk i störtloppet. Jobbar med nästan samma sak i alla grenar just nu vilket är position och ingång av sväng. Jag har lätt till att bli hög i svängväxlingen och kasta ut skidorna till nästa sväng. Istället för att hålla en stark position i svängväxling och åka in den nya svängen och ytterskidan. Försöker ta hjälp av armföringen för att underlätta detta, trycka ner blivande ytterhand i svängväxling och ingång av sväng. Inte alltid helt enkelt och särskilt inte nu i början men jag är nöjd med dem få svängar jag lyckas få till.

Tack till Emil Johansson som filmat åket:)

//Felix