SM-vecka

I veckan har vi haft SM i Duved och Funäsdalen. Det började med farttävlingar i Duved. Som vanligt när det är dags för fart så bjuds det på skitväder. I år var inget undantag. Efter ett antal långa och blöta dagar lyckades vi i alla fall genomföra alla tävlingar trots att störtloppet bara blev en nationell tävling. Felix har hela veckan deltagit och kört föråk samt varit speaker. Det var kul att se så många som deltog i år jämfört med föregående år, då det knappt varit 40 herrar med. 

Efter Duved styrdes kosan mot ett soligt Funäsdalen och teknikgrenarna.  Det vart fina tävlingar trots att det bjöds på en del plusgrader. 

Igår var det sista dagen på SM och som vanligt avslutades veckan med parallellslalom. Genom åren har parran varit en relativt svag disciplin. Men igår gick åkningen bättre och bättre för varje åk som gick och det slutade med att jag vann mitt första SM guld. Dessutom lyckades jag få med mig ett silver i storslalom, ett silver i super-g och ett brons i störtlopp. Så veckan var verkligen över förväntan. 

Nu är vi på plats i Vemdalen för lite träning innan det är dags för Sälen Winter games och några av de sista tävlingarna för i år.  Imorgon ska vi försöka ladda upp lite bilder ifrån parrallellslalomen som Felix tagit.

Åre SLK hade några tuffa duster mot ÖFS där vi tyvärr fick vika ner oss till slut med 3-2 i lagguld (och 2-3 i silver)

Åre SLK hade några tuffa duster mot ÖFS där vi tyvärr fick vika ner oss till slut med 3-2 i lagguld (och 2-3 i silver)

Super-g, Foto: Klas Rockberg

Super-g, Foto: Klas Rockberg

Storslalom, Foto: Klas Rockberg

Storslalom, Foto: Klas Rockberg

Foto: Lin Ivarsson

Foto: Lin Ivarsson

Foto: Klas Rockberg

Foto: Klas Rockberg

Parallellslalom, Foto: Klas Rockberg

Parallellslalom, Foto: Klas Rockberg

Foto: Klas Rockberg

Foto: Klas Rockberg

//Felix & Mattias