AG Speed Camp

Tjabba igen!

Lite sent inlägg från veckan som varit. Jag och Helena har haft ännu ett roligt fartläger och denna gången var det på Juvasshytta i Norge. Ett väldigt lyckat läger med många duktiga skidåkare. Vädret var däremot väldigt skiftande och av den sämre kvalitén, som det kan vara när man bestämmer sig för att åka fart.. Vi fick ut det vi planerade och det är vi glada för. Dag ett bestod av glidträning i fartställnings-position, hopp och friåkning, ganska simpel träning men väldigt viktig när man sedan ska börja söka fart i bana. Dag två körde vi just det banåkning och eftersom vädret inte tillät någon hoppträning blev det endast fokus på banan. Sedan på sista dagen körde vi bana in i hoppet och på nedre delen av glaciären så körde vi en längre SG bana också. Lite svårare än tidigare dagar pga, slag i banan och mer fart in mot hoppet, men det var inget dem inte lyckades behärska. 

Såhär efter lägret känner jag mig lite som efter lägret vi hade i våras i Åre. Otroligt stolt att jag och Helena lyckats genomföra så grymt roligt och lärorikt läger, både för åkarna och för oss själva. Sedan är jag väldigt glad, alla åkare gör otroliga framsteg på några enstaka dagar och man kan se på dem att det tycker att det är superkul att åka fart. 

Vi hade med oss Alpingaraget som hjälpte oss med manpower i backen, genom Jonas Ottosson och Mange Eriksson, käpp, radios, borrmaskin etc. Grymt stort tack till dem! Stort tack till Thomas Hallgren Schaffer från Swix som var med och hjälpte åkare och föräldrar med skidfix och material. Sedan vill jag såklart tacka alla föräldrar och åkare som var med på lägret! 

Nu förflyttar jag mig ner till varmare breddgrader och lite surf i Portugal:) 

//Felix 

IMG_5325.jpg

Helena hade tagit med sig lite vitamin well som vi delade ut till åkarna.  

IMG_5993.jpg
IMG_5603.jpg

Hann med en tur till vattenfallet ovanför Storhhaugen där vi bodde. 

Fick åka lite själv också på AGs läger som var innan vårt egna. 

IMG_5089.jpg

Stort tack till denna gangstern som tog alla bilderna i backen, Bissan Miedel! 

Tack för oss!