Åre-Juvass

Nu har vi inlett skidsäsongen 2016/17. I måndags åkte vi från Åre till Juvasshytta där vi de senaste två dagarna har åkt lite fritt och någon sväng i banan. Innan vi åkte till vårt kära grannland så hann vi med lite aktiviteter i Åre. 

Vi (eller Mattias) fick höra att det finns en våg nedanför tegeforsen som man eventuellt kunde surfa på. Vi tog med oss en SUP aka båt och testade. Det var riktigt kul att paddla runt nedanför forsen och man kunde stå lite på vågen även om brädan typ var större än hela vågen.   

Vi (eller Mattias) fick höra att det finns en våg nedanför tegeforsen som man eventuellt kunde surfa på. Vi tog med oss en SUP aka båt och testade. Det var riktigt kul att paddla runt nedanför forsen och man kunde stå lite på vågen även om brädan typ var större än hela vågen.   

Vågen vid tegeforsen gav mersmak så vi åkte till tångböle och testade en annan, ganska mycket större våg. Däremot så var det lite för läskigt efter själva vågen med stenar så vi nöjde oss med att åka på bodyboarden.   

Vågen vid tegeforsen gav mersmak så vi åkte till tångböle och testade en annan, ganska mycket större våg. Däremot så var det lite för läskigt efter själva vågen med stenar så vi nöjde oss med att åka på bodyboarden.   

Det är svårt att uppskatta vägarna i Norge när medelhastigheten är 60km/h.

Det är svårt att uppskatta vägarna i Norge när medelhastigheten är 60km/h.

Första dagen var det snöstorm och ganska blött, så vi var inte i backen särskilt länge den dagen. 

Första dagen var det snöstorm och ganska blött, så vi var inte i backen särskilt länge den dagen. 

image.jpg
Bättre väder idag. 

Bättre väder idag. 

Många olika övningar körs och man hittar snabbt några favoriter. Vi har också funderat lite på uppvärmning och skidfys. Kanske delar med oss av det senare i veckan. 

Många olika övningar körs och man hittar snabbt några favoriter. Vi har också funderat lite på uppvärmning och skidfys. Kanske delar med oss av det senare i veckan. 

Vi körde ett lättare pass när vi kom fram i måndags. Gick med töntstavar i 20min och sen lite aktiveringsövningar. 

Vi körde ett lättare pass när vi kom fram i måndags. Gick med töntstavar i 20min och sen lite aktiveringsövningar. 

//Felix och Mattias