Wengen och kitzbühel

Tjenna! 

Har haft ett par otroligt händelserika dagar och egentligen veckor också. Om jag blickar tillbaka på den gångna veckan så var det nog bland det häftigaste jag upplevt. Kitzbühel och hahnenkamm lever upp till sitt legendariska rykte. Både när det gäller publik och svårighetsgrad skidåkningsmässigt. Jag har heller aldrig varit med om en så kuslig stämning uppe på en start. Kanske just för att jag själv började inse vad jag stod inför. Sedan när man kom ut till startgrinden och blickade ner mot vad som komma skulle, då det inte fanns någon återvändo, steg nervositeten till en helt ny grad. Det är roligt det där att du kan gå från sådan brutal nervositet med hundra tankar i huvudet till totalt fokus på så pass kort tid som när du kastar dig ut från en startgrind. Själva åkningen i sig gick ganska bra, det må vara en tuff backe men det är otroligt rolig att åka. Allt finns, brant, isigt, slagigt, flackt, tekniska bitar, enklare partier, långa hopp, korta hopp och en jävla massa adrenalin. 

Tävlingarna har gått blandat efter julledigheten. Åkningen är snabb och övertygande många gånger. Sedan är det partier i åken då jag inte riktigt kan hålla mig till planen och det resulterar oftast i en krasch eller en dum miss. Fick med mig en 15:e plats från Wengen europacup som jag är nöjd med. Kom precis utanför poängplats i ec tävlingen i kitzbühel som var en besvikelse. SG WC i kitzbühel var kul. Lite missar som kostade för mycket tid i slutändan men kul att se att det inte är så långt upp till den absoluta eliten. 

Nu är jag i meribel och ska åka europacup fart i en veckas tid. Imorgon börjar vi med super-G. Jag startar 22. Full jävla gas blir det.  

//Felix  

 

Från team hospitality som är precis vid starten i kitz  

Från team hospitality som är precis vid starten i kitz  

Gs träning i Wengen  

Gs träning i Wengen  

När man låter en finne vara fotograf..  

När man låter en finne vara fotograf..  

IMG_3424.JPG
Efter första träningsåket

Efter första träningsåket

IMG_3425.JPG
Vårt kryp in i meribel  

Vårt kryp in i meribel