Wengen

Tjabba!  

Tänker att en summering av skidåkningen i Wengen får komma när jag åkt klart alla åk i denna idylliska alpby. Men vill dela med mig av något annat här i Wengen. Uppe i skidbacken är det helt omöjligt att inte kolla upp på Europas kanske häftigaste klippvägg Eiger, nordwand. Eftersom jag också är lagkamrat med Alex köll som är en riktigt bergsklättring fanatiker så har jag fått lära mig om den otroligt coola historien hur det kallades "alpernas sista stora problem" och hur folk tog sig an utmaningen och det oftast resulterade i döden. 

I alla fall, 79 år efter att Heinrich Harrer (Brad Pitt spelar honom i 7 years in Tibet) lyckades klättra upp till toppen så klättras Eiger på betydligt snabbare och enklare sett. Även om det är riktigt svårt. Idag när vi åkte upp till Jungfraujoch med tåget som åker igenom Eiger, nordwand, så träffade vi den personen som klättrat upp för bergväggen på snabbast tid. Ueli Steck. En riktigt jäkla cool kille. Länkar en film när han friklättrar upp på hans första rekordtid. Och kan också tipsa om filmen nordwand! 

 //Felix 

IMG_3368.JPG
IMG_3365.JPG
IMG_3349.JPG
IMG_3331.JPG
IMG_3343.JPG
IMG_3319.JPG