Kvitfjell

Norge! Så nära hemma men ändå så långt bort. Rättare sagt 6 timmar med bil. Men jag tar det, ringer, smsar och surfar ändå för samma pris som i Sverige. Skönt att få tävla i norden igen, enklare sagt. Kvitfjell är ju bland de mysigaste och finaste ställen jag varit på. Går man på house hunting här så kan man få en knutta ångest över att man är en hel livstid ifrån att ha råd att äga någon av stugorna. 

Det har varit väldigt svängande väder här. Vind, snö, dimma, regn, sol, ja you name it. Detta var mina första race sedan VM i St. Moritz och jag var ganska nervös och nyfiken på om formen höll i sig. Efter första träningen här så märkte jag att jag åkte väldigt bra ändå. Men att tävla är en annan sak. Första dagen fick jag inte riktigt till det och låg tvåa på bollen hela åket. Dagen efter bytte jag pjäxor och det gick ju bättre! Mina första världscuppoäng inkasserade, även om det inte är så många så hjälper dem vårat lilla fartlag en del vilket är det viktiga. Mina åk var, om man kollar på helheten, bra åk. Däremot känns det också bra att jag inte är skitnöjd med dem, det finns mer att ta av och många svängar att göra bättre.

Nu ska jag köra två FIS super-G här i Kvitfjell på onsdag. Sedan hem en sväng innan jag gör en sista tour nere i Österrike innan jag vänder hem igen. Säsongen går snabbt. 

//Felix

Foto: Jonas Ericsson

Foto: Jonas Ericsson

Foto: Jonas Ericsson

Foto: Jonas Ericsson

IMG_4096.JPG
IMG_4097.JPG
IMG_4098.JPG