Åre och sista touren

Tjenare ni få läsare där ute!

Sista södra Europatouren gjord i år. Skönt. På sistone har det blivit ensamt på touren eftersom min lagkamrat Alex Köll haft lite problem med sitt knä. Ganska så tråkigt att vara ensam under längre perioder. Även om man träffar andra åkare på tävlingar så spenderas en stor del av dagen på ett Hotell själv. Så Alex är saknad. Har ändå lyckats sysselsätta mig själv och min tränare Mitja har visat mig runt i hans hemby Bled, i Slovenien. Verkligen fint. Tävlandet har gått lite blandat. Vårtouren är lite annorlunda och inte alltid så enkel som backarna ofta är. Stora startfält med riktigt bra åkare, alla hungriga på resultat som uteblivit under den vintrigare delen av säsongen. Jag fick däremot med mig ett riktigt bra Super-G resultat och två kombi resultat. Lite det som var målet med touren och om det blivit något bra i DH så hade det varit en fin bonus. 

Innan jag åkte ner han jag spendera lite tid hemma i Åre. Tränade lite GS med Juniorerna som senare tävlade JVM hemma. De såg peppade ut. Kul att de lyckades göra en del bra resultat, särskilt i fartgrenarna! Grattis till lillbrorsan som tangerade mitt bästa JVM resultat med en 7:e plats i Störtlopp.

Närmast blir det hem och försöka plugga ikapp lite. Går väldigt trögt på den fronten. Har en tenta på fredag. Pluggat hyfsat nu på resan men lyckades glömma bokhel***et på hotellet i Slovenien, vilket jag kom på när jag skulle börja läsa på flyget. #omtenta. Glömskheten fortsätter denna säsongen. Är uppe i 16 olika föremål jag tappat bort. Varav några ganska viktiga saker. Då blir man lätt förbannad, besviken, upprörd, arg, sur, less etc. på sig sig själv. Mitja tycker dock att det finns något positivt i det. "You have to be a little bit off and crazy to be a downhiller". Önskar mina föräldrar kunde se det på samma sätt, hehe. Här är lite bilder från touren och Åre.     

Mitja tog med mig på två fiskerundor. Flugfiskade för första gången någonsin och ficka alltså göra det i Slovenien. Kända för sina fiskevatten.

Mitja tog med mig på två fiskerundor. Flugfiskade för första gången någonsin och ficka alltså göra det i Slovenien. Kända för sina fiskevatten.

IMG_4112.JPG
Lyckades få upp en firre, det absolut sista kastet innan mörkret föll över floden. Såklart catch and release;)

Lyckades få upp en firre, det absolut sista kastet innan mörkret föll över floden. Såklart catch and release;)

Paddlade runt skön i Bled. Fin utsikt.

Paddlade runt skön i Bled. Fin utsikt.

IMG_4137.JPG
IMG_4135.JPG
4h i Wien fick spenderas att skriva detta inlägg. Inge plugg alltså..

4h i Wien fick spenderas att skriva detta inlägg. Inge plugg alltså..

Hängde med Helena på hennes yngre bröders skidträning i Duved. Tog ut kameran för första gången sedan Kanada. Lite ringrostig men några bra bilder blev det.

Hängde med Helena på hennes yngre bröders skidträning i Duved. Tog ut kameran för första gången sedan Kanada. Lite ringrostig men några bra bilder blev det.

Coolt ljus efter att solen gått ner.

Coolt ljus efter att solen gått ner.

Kan mycket väl blanda ihop namnen nu. Men detta är vad jag tror Ruben.

Kan mycket väl blanda ihop namnen nu. Men detta är vad jag tror Ruben.

Och detta Rafael. Riktigt bra vinklar!

Och detta Rafael. Riktigt bra vinklar!

En av Måns på alpingaraget söner.

En av Måns på alpingaraget söner.