Påsklov och Skutskjutet

Hajhaj efter Sälen styrdes kosan hem mot Åre för lite påskferie. Dagarna var fullspäckade med längturer, träning i backen och på gymmet samt massa härliga kvällsturer på skutan som bjöd på fantastisk snö. Det var ingen vårslask och värme som man förväntar sig på påsk direkt, men inte klagade jag på det när man kunde åka kallsnö istället. Efter påskhelgen drog vi till Björnrike för ett läger med laget. Var grymt fint i backen och vi fick några riktigt bra dagar.

Idag var det dock dags för Skutskjutet. Skutskjutet måste nog varit den första tävling jag någonsin kört och efter några års frånvarande var det kul att göra come-back. Det bjöds på riktigt busväder, snö, storm, sol, snö, blåst, riktigt aprilväder helt enkelt, eller bara vanligt Åre väder. Min egen insats vare inget att skryta över. Trots att jag kände mig som kungen och kröp ihop allt jag kunde och skidorna simmade mer än en röding verkade det inte gå snabbt. Varken i lag eller individuella tävlingen, jag tänkte att jag måste fått fel tid, båda åken. Men vad gjorde det när man hade ett kanonlag som chockade hela startfältet, med övertaggade medelåldersmän som tar tävlingen på liv och död, och slog till med bästa totaltid!!! Karen's Boys, som laget hette, bestående av hela Monsén-klanen av den manliga sidan (förutom Zacke som är på tävling i Norge därav mitt deltagande) presterade på topp vilket gjorde att vi fick kliva högst upp i den prestigefyllda lagtävlingen. 

//Mattias