Rapaport Monsén Speed Camp

Så vi körde fartläger i år igen. Denna gång så bestämde vi oss för två läger då region 2 hade ett teknikläger samma datum som vårt tänta läger. Första lägret pågick nu i helgen och läger nummer två startar till helgen igen.

Förra året var en total succé vädermässigt och för min och Helenas del lägermässigt också. Vi hade väääldigt kul med alla ungdomar som var med. I år på första lägret var vädret, tyvärr, inte alls lika fint. Jag kom upp på morgonen och möttes av ett totalt mjölkpaket och ett europacup damlag sittandes väntandes på bättre tider. Snabb omplanering och med lite hjälp av damtränaren Luca så blev det, startträning med tidtagning (tack Luca), skidvaneövningar och ett försök till terrängvågor. Dem delades in i tre grupper, Olympia flyget, russisprung och galgbacken, varav jag och Lisa Tengbom var ledare för en grupp, Sixten, Emeli och Zacke för en och Helena och Olle för en.

EM blev desto bättre och vi kunde börja träna hopp och en kortare bana. Även om dimman låg tät och sikten var sämre än Finlands insats i hockey VM såhär långt, så lyckades solen lysa igenom och bränna upp mitt ansikte. Total tomat på kvällen med en hud som sved med minsta lilla vidröring. en eloge till alla åkarna som höll humöret på topp även om det var svåråkt och aningen läskigt.

Dag två bjöds det på riktigt bra träning. Laffa hade skalat av landningen på hoppet så att åkarna flög lite skönare och underlaget i banan höll världsklass. Vädret jäklades fortfarande en del med blåst, moln och vinterkyla. Däremot måste jag få säga att det är fostrande att träna fart i dessa förhållanden. Även om det kan vara lite jobbigt så ger det väldigt mycket att åka när det är lite extra j*vligt. Vi delade upp dem i två grupper denna dag så att alla skulle få hinna träna alla momenten. Jag tog hand om hoppträningen. Kul att få se framstegen många åkare hade på så kort tid. Det visar att det kanske behövs mer sådan träning bland ungdomsåkarna. Det bästa är att det går att träna i alla backar i hela Sverige. Enkelt.

Jag kommer tyvärr inte kunna vara med på det planerade läger 2 till helgen då jag ska på fysläger på Kreta. Lite tråkigt kan jag tycka då jag hade så himla kul på första lägret och väder prognosen ser fantastisk ut till helgen. Vill skicka ett stort tack till alla ungdomar och föräldrar som är med på våra läger och ger oss chansen att dela med oss av våra kunskaper om fartåkning. Ni bjuder på glatt humör och härlig stämning vilket gör det väldigt enkelt för oss att vara coacher. 

Vill skicka ett stort tack till Skistar som låter oss ha lägret i Åre och hjälper till med att serva oss i backen med redskap, transport och pistning av backe och bygge av hopp och terrängvågor.

Ett jättetack till POC som sponsrar lägret och ger oss möjligheten att lotta ut de bästa och snyggaste säkerhetsproduterna på marknaden.

Tack till Nocco och Vitamin Well för all lunchdryck under lägret.

Tack till Holiday Club för erbjudande av boende för lägrets deltagare.

Fotona är tagna av mästerfotografen Klas Rockberg

lycka till på nästa läger alla åkare!  

IMG_4335.JPG
IMG_4339.JPG
IMG_4360.JPG
IMG_4341.JPG
IMG_4343.JPG
IMG_4336.JPG
IMG_4344.JPG
IMG_4337.JPG
IMG_4361.JPG
IMG_4362.JPG
IMG_4363.JPG
IMG_4364.JPG
IMG_4365.JPG
IMG_4366.JPG
IMG_4367.JPG
IMG_4368.JPG
IMG_4369.JPG
IMG_4370.JPG
IMG_4371.JPG
IMG_4372.JPG
IMG_4374.JPG
IMG_4375.JPG
IMG_4373.JPG