Ski La Parva, Chile

Mm då var det dags att bryta 2 månaders tystnad här på bloggen. Vi har ju haft höga ambitioner om hur denna blogg ska uppdateras men vår lathet/kanske ointresse skiner igenom allt för ofta. Varför vet vi väll inte, kanske så hoppas vi att den andre ska ha uppdaterat bloggen utan den enes vetskap. Det händer dessvärre inte så ofta. Så är det med det och vi ska försöka bättra oss på den fronten.  

För tillfället så är jag i Chile iallafall! Lämnade  ett soligt 26 grader varmt Stockholm på fredag för att sedan på lördag vakna upp i ett -15 grader kallt La Parva i Chile. Skön chock var det väll inte. Lyckades bli förkyld efter första dagens skidåkning, kanske främst pågrund av att jag och Olle stog ute och skottade snö i shorts och t-shirt på EM. Det blir ju varmt på EM tycker man, solen skiner och inte ett moln. Man glömmer bort att luften är torr och att det är kallare än man tror. Så vi låg inne och kurerade oss igår. Idag lyckades jag ta mig ut för 6 st super-G åk innan jag vände in igen. Skönt att komma ut men var inte helt 100 för att klara hela passet. Mår bättre nu och hoppas på att jag kan köra för fullt imorgon eller övermorgon. Förutom förkylning så är det väldigt bra här. Vi bor uppe vid backen på 2800 meters höjd, det är skön hero snow för det mesta, kom 20 cm nysnö till första dagen så har bara fått känna på det hårda greppiga underlaget stundtals. Det är sol konstant och väldigt fina vyer. Kommande dagar ska de öppna upp störtloppshanget för träning vilket ska bli kul, det är sedan där vi tävlar sista veckan innan hemfärd. Inte stått på störtloppslaggen sedan fartlägret i Åre i april, så första dagen lär kännas lite ringrostig. Nä, slut på skrivandet nu kommer bilderna! 

 

IMG_0133.JPG
Vår utsikt från matbordet 0630 på morgonen

Vår utsikt från matbordet 0630 på morgonen

Mycket knappliftar här, drar skönt i ljumskarna efter dagen...

Mycket knappliftar här, drar skönt i ljumskarna efter dagen...

IMG_0132.JPG
IMG_0124.JPG
The team förutom servicemannen Ziga

The team förutom servicemannen Ziga

Olle

Olle

Filip

Filip

IMG_0122.JPG
Zacke

Zacke

IMG_0121.JPG
Denna kylen jobbade vi hårt för! En skön förkylning blev kostnaden men nog fan blev den snygg!  

Denna kylen jobbade vi hårt för! En skön förkylning blev kostnaden men nog fan blev den snygg!  

IMG_0140.JPG
Kvällarna är ganska magiska... 

Kvällarna är ganska magiska... 

IMG_0142.JPG