Santiago, Race och lägeravslut

Det kanske längsta lägret jag varit på börjar lida mot sitt slut. Det känns som ett sjukligt långt läger. Vi har ju bott på samma ställe i 3 veckor och jag kallar det stelvio 2.0 eftersom det inte finns mycket att göra förutom att åka skidor, äta, gymma och sova. Kanske en skidåkares dröm. För personer med myror i brallorna kanske en mardröm. Eftersom vi endast kan träna FM så blir EM lååååång. Vi har haft magisk träning i stort sett hela lägret med några få undantag. Solnedgångarna ledsnar man aldrig på. Första veckan drog jag ut kameran varje kväll, nu nöjer jag mig med att bara kolla ut på den brinnande himlen. 

Helgen innan denna veckan så fick vi ett dygns vila nere i Santiago där vi bodde på ett jäkligt trevligt hotell inne i centrum. Sov för första natten utan att vakna. När jag bor på hög höjd så sover jag oftast sjukt dåligt. Drömmer stört mycket och vaknar ofta. Det roliga är att drömmarna är så jävla vilda och stundtals känns dem väldigt verkliga. Sedan kommer man på att djur inte kan prata och clowner bara finns i skräckfilmer. Med andra ord var Santiago riktigt välkomnat. Hotellet hade en pool på taket också, något vi inte ville missa. Vi var bra taggade på att bada utomhus när det ändå var lite vintervärme utomhus. Olle fick sig en skön chock när han hoppade in i det 14 grader varma vattnet. Ingen succé. 

På måndagen så åkte vi årets första race. Eller genomåk eftersom det var DH. Ganska enkel bana och backe men desto svårare att åka snabbt. Ni vet en sån där backe man bara vet att en Hans Olsson skulle totalknäcka startfältet. Något jag tränar (äter upp mig) på. Första åket gick ganska bra. Andra åket tyckte jag gick bättre men var långsammare. Tävlingsdagen dagen därpå blev dessvärre en riktigt jävla shitshow för mig. En sån där skön käftsmäll som man ofta kan få första tävlingarna under året. Nervositet, osäkerhet och viljan att göra bra ifrån sig kan ofta sätta krokben för åkningen. Denna dagen var väll en sådan dag. Första åket balanserade jag på en skida i lite lössnö på kanske det flackaste partiet av banan. Det gick inte så snabbt. Andra åket var väll mer otur än något kasst jag förorsakat själv. Tappade skidan 3 käppar innan mål. Lyckades hålla mig på benen ändå och ta mig i mål. Fick mycket applåder. Alltid något.   

Super-G:n igår gick bättre och jag lyckades göra ett stabilt åk. 12:a slutade jag i ett ganska så tajt race. Skönt att få med sig något positivt från tävlingspremiären även om det endast är september och nästa 3 månader till näsa race.  

Nu har vi en dag kvar med skidåkning innan vi packar ihop och flyger hem på lördag morgon. Gruppen börjar bli ganska sliten. Eller ja, satans sliten. Kanske mest i slitna i huvudet är vi. Så hemfärden kommer ganska lägligt. 

 

IMG_0205.JPG
IMG_0235.JPG
IMG_0204.JPG
Vår service Ziga Rosina

Vår service Ziga Rosina

Jag och dansken fick ett underbart gs pass efter vi åkt sg en morgon. Tog över schweiziska damernas bana. 

Jag och dansken fick ett underbart gs pass efter vi åkt sg en morgon. Tog över schweiziska damernas bana. 

IMG_0240.JPG
lillbrorsan

lillbrorsan

Olle

Olle

IMG_0196.JPG
IMG_0192.JPG
Mr. Casalino 

Mr. Casalino 

Platterson  

Platterson  

IMG_0179.JPG
IMG_0180.JPG
IMG_0145.JPG
Faarup efter ett DH pass

Faarup efter ett DH pass

IMG_0206.JPG
Vi tog en liten bloggares photoshoot efter ett GS pass. Obehagligt och stelt. Men hyfsat bra bilder förutom att man ser fotografen via spegelglaset. 

Vi tog en liten bloggares photoshoot efter ett GS pass. Obehagligt och stelt. Men hyfsat bra bilder förutom att man ser fotografen via spegelglaset. 

Skulle behållt goggles på.. 

Skulle behållt goggles på.. 

Även om poolen va kall så var det fin utsikt

Även om poolen va kall så var det fin utsikt

IMG_0225.JPG
IMG_0221.JPG
IMG_0217.JPG
  Olle fick sig en skönare dusch dock! 

  Olle fick sig en skönare dusch dock! 

Pappor lås in era döttrar och håll i era fruar. 

Pappor lås in era döttrar och håll i era fruar. 

IMG_0219.JPG
De tre musketörerna.  

De tre musketörerna.  

SG racet

SG racet

IMG_0211.JPG
Olle dnf och agerade banarbetare, tunt med det på dessa tävlingar.. 

Olle dnf och agerade banarbetare, tunt med det på dessa tävlingar.. 

IMG_0210.JPG
IMG_0213.JPG
IMG_0209.JPG
IMG_5324.JPG
IMG_5314.JPG
Olle och Zackes mästerverk  

Olle och Zackes mästerverk  

IMG_5261.JPG
IMG_5246.JPG
IMG_5177.JPG
IMG_5234.JPG
IMG_5230.JPG
IMG_5293.JPG
IMG_5291.JPG

// Felix