Stelvio

Jag var ju i stelvio förra veckan med det nya fart/tekniklaget som förbundet har lagt krut på! Grymt bra läger och grupp. Som vi nämnt tidigare i bloggen så är det tufft för kropp och knopp att leva i stelvio. Vi bor på 3000möh och det är oftast otroligt tidiga morgnar. Klockan stod på 04:00 varje morgon. Det var däremot värt det alla dagar förutom en (inställd). Hård och fin snö med helt magiska soluppgångar! I det nya laget är det Jag, lillebrorsan, Olle Sundin och Filip Platter. På tränarstaben har vi Mitja och Stefano (Steff) som är en skön kombo ihop. Stefano är italienare och har tidigare varit med Max Blardone och Canadensiska damjuniorerna. Som service har vi också ett nytt ansikte, Ziga Rosina som är från Slovenien och kommer närmast från det ryska laget. Vi hade sköna middagar och stämningen verkar bra. Får se om det håller sig säsongen ut ;).  Här är massa bilder! 

 

IMG_0075.JPG
IMG_0081.JPG
IMG_0079.JPG
IMG_0074.JPG
IMG_0073.JPG
IMG_0092.JPG
IMG_0091.JPG
IMG_0093.JPG
IMG_0089.JPG
IMG_0088.JPG
IMG_0090.JPG
IMG_0086.JPG
IMG_0083.JPG
IMG_0082.JPG
IMG_4533.JPG
IMG_4566.JPG
IMG_4563.JPG
IMG_4581.JPG
IMG_4554.JPG

//Felix  

Get Ready Camp Bosön

Förra helgen hade Jag, Helena, Max-Gordon och Lovisa ett fysläger på Bosön med runt 56 ungdomar. Med oss som hjälpcoacher hade vi Fredrik Bauer, Albert Bäckman och Anna Granhed. Syftet med lägret var att ge inspiration, dela erfarenhet och ge förslag på träning de kan göra under sommaren utan att använda gym eller redskap. 4 pass på 2 dagar som bestod av rörlighet, kondition, styrka och snabbhet/spänst. Vi hade superkul hela helgen och jag tror de aktiva också hade det. Under lägrets gång tävlade de i grupper i olika utmaningar vilket var kul. Lagen hette, Hargin Hunters, Shiffrin Slayers, Bosön Bulls och Stenis Strikers. Alltid kul att ha med lite tävlingsmoment med skidåkare, det blir oftast på blodigt allvar. Haha. Det var kul att se, jag blir inspirerad av sådant. Det var oftast stafetter av olika slag men också två quiz innefattande skidåkning och frågor om lägrets sponsorer och partners.

Med oss under på campet hade vi NOCCO som sponsor, det är helt fantastiskt att de ställer upp och vill vara med på event och läger som vi skidåkare arrangerar. Så ett stort TACK till Nocco. Sedan hade vi grymma partners. Björn Borg fixade snygga väskor för goodiebags, kläder till oss ledare och vattenflaskor och dylikt till de som var med. Sedan fanns Recco med och gav ut några recco reflektorer samt gick Anna och Helena igenom lavinsäkerhet. POC som också ställt upp på alla läger jag och Helena varit med och anordnat var med och gav fina priser till lagtävlingen, flipflopp, solglajjer, mössor och kepsar. Ett stort tack till Alpingaraget, Surfakademin, barebells och Vitamin Well som var snälla att skänka erbjudanden, bars och dryck till goodiebagsen.

Tack till alla skidåkare som var med på lägret och hoppas ni är sugna på att komma i höst igen.

Bilderna är tagna av Patrik Sydbom!!

_MG_8863fk1small.JPG
_MG_9186fk1small.JPG

//Felix

Fysläger Åre

Förra veckan var det ett 4 dagars fysläger i Åre med landslaget. Det var i stortsätt bara ec herr som närvarade. Vi var 6 pers och det var ett tufft läger med långa dagar. Vi han med 3 Benpass, 2 konditionspass, tester och sedan ett rörlighet/recoveryass. Ett av konditionspassen var en orienteringstävling i nulltjärn på 5,5 km kanske. Tror vi sprang närmare 7km faktiskt. Mycket letande blev det och stundtals var vi ganska vilsna. Tillslut tog vi oss igenom banan. Mattias var snabbast med någon minut även om vi större delen av loppet sprang ihop hela ligan. Felix drabbades av akut kramp när det återstod 500 meter av loppet. Smärtsamt. Klas Rockberg var med under en del pass och fick några riktigt bra bilder. Hela orienteringsloppet sprang han med en gigantisk systemkamera och vägrade släppa våra ryggar då han inte hade en karta själv. Haha.

IMG_4519.JPG
IMG_4521.JPG
IMG_4523.JPG
IMG_4470.JPG
IMG_4465.JPG
IMG_4474.JPG
IMG_4475.JPG
IMG_4526.JPG
IMG_4468.JPG
IMG_4476.JPG
IMG_4473.JPG
IMG_4525.JPG
IMG_4478.JPG
IMG_4527.JPG
IMG_4480.JPG
IMG_4529.JPG
IMG_4483.JPG
IMG_4485.JPG

Juni

Vi har under senaste tiden åkt runt på lite olika ställen, Felix i Stockholm och jag i Åre. Var ute på uppdrag med Klabbarn och Seger inför "på bar mark" som är kortare inslag från en vardag i vår träningsperiod under sommaren (släpps senare i höst). Eftersom det var maj och i Åre var tur en självklar aktivitet. 

Efter det begav vi oss båda mot Umeå för att göra lite tester. Det var svettiga och tunga dagar med många tester och en hel del illamående. Precis som det ska vara. 

Efter Umeå vart det Rättvik i några dagar för mig och Stockholm för Flexen. Nu i veckan har vi kört på fullt med träningen, hunnit med en topptur på Västerskutan och sedan startat fysläger med laget som vi kört 2 dagar på. Har även här blivit lite tester och några jobbiga pass där dagen avlutades med en orienteringstävling. Kul och jobbigt. Mer väntar.

Yra på toppen

Yra på toppen

Seger lycklig efter åket ner

Seger lycklig efter åket ner

Yra påväg upp mot Västerskutan

Yra påväg upp mot Västerskutan

Wow!!!

Wow!!!

Klabbarn och Anna

Klabbarn och Anna

Tur till Västerskutan 4 juni, hade försvunnit en hel del snö väldigt snabbt.

Tur till Västerskutan 4 juni, hade försvunnit en hel del snö väldigt snabbt.

IMG_4451.JPG
IMG_4449.JPG

//Mattias

Mer bilder från kreta och första träningsvecka gjord

Denna vecka har jag smugit igång med sommarträningen på riktigt. Kört 3 pass med Oscar ute på Bosön plus ett cykelpass och löppass. Nästa vecka har jag fystester igen (5-6 dagen i maj) så det blev inte så brutalt som det brukar kunna se ut såhär i början av sommaren. Jobbigt var det dock. Man känner att styrkan finns men att uthålligheten är ganska så dålig.

Senare i sommar kommer jag att få sällskap av några fler åkare i min träning vilket ska bli jäkligt kul. Det kommer vara jag och en del yngre åkare från Stockholmstrakterna, Lillbrorsan, Olle Sundin, Olof Hedelin plus någon till. Det var meningen att Fredrik Bauer och Max Gordon skulle vara med också men de har en del kvar i rehaben innan de kan trycka på fullt ut och vara med på passen. Kan absolut bli så att de ansluter eftersom. Carl-Johan Öster hänger på också vilket ska bli kul, han var med förra året och bidrog till riktigt bra tryck på passen. Får se om han är i form till i år.

Här är lite fler bilder från Kreta som egentligen bara är från sista dagen då det var storm. Några tappra grabbar som va ute och testade lyckan bland vågorna.

//Felix

IMG_9041.jpg
IMG_9043.jpg
Sista blicken Felix Elofsson gav kameran innan han drog ut. Själv.

Sista blicken Felix Elofsson gav kameran innan han drog ut. Själv.

IMG_9049.2.jpg
Första och sista vågen för dagen. Det fick räcka efter det.

Första och sista vågen för dagen. Det fick räcka efter det.

IMG_9065.jpg
Jojjomaskinen på Bosön är inte att leka med.. Märker dock nu att det ser betydligt mesigare ut än hur den faktiska känslan är. 

Jojjomaskinen på Bosön är inte att leka med.. Märker dock nu att det ser betydligt mesigare ut än hur den faktiska känslan är.